Chiar daca există semne care arată o creştere a preţurilor în zona euro, dar acestea nu sunt suficiente pentru ca BCE să îşi modifice politica monetară, crede Draghi. "Nu avem suficiente dovezi care să ne modifice evaluarea privind perspectiva de inflaţie şi nici nu avem suficientă încredere că inflaţia se va îndrepta spre ţinta noastră într-o manieră durabilă şi sustenabilă", a subliniat oficialul BCE.

În luna martie, în zona euro, inflaţia de bază, care exclude preţurile la petrol şi produse alimentare, a fost de 0,7%, mult sub obiectivul BCE vizând o creştere a preţurilor de 2% pe termen mediu.

De asemenea, Mario Draghi a respins speculaţiile din piaţă potrivit cărora BCE ar putea lua în considerare o modificare a politicii sale monetare relaxate în eventualitatea în care candidatul pro-european Emmanuel Macron va câştiga alegerile prezidenţiale din Franţa. "Nu luăm decizii de politică monetară pe baza posibilelor rezultate ale alegerilor", a spus Draghi.

Anterior, Consiliul guvernatorilor BCE şi-a reafirmat decizia de a continua să achiziţioneze lunar obligaţiuni în valoare de 60 de miliarde de euro. În plus, Consiliul guvernatorilor a menţinut dobânda de politică monetară la nivelul zero, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost păstrată la 0,25%, iar dobânda la depozite, care se aplică băncilor ce stochează lichidităţile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost lăsată la minus 0,40%, aminteste agerpres.