Preşedintele Curţii Constituţionale (CC), Augustin Zegrean, este internat de marţi la secţia de ortopedie a Spitalului Elias, după ce a fost investigat la Spitalul Universitar din Bucureşti, în urma unei căzături pe gheaţă, la intrarea în Parcul Herăstrău.Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, în vârstă de 58 de ani, a suferit un traumatism la şold, luni seara. "Sunt internat în spital, în Bucureşti. Am fractură de col femural. Am alunecat şi am căzut", a declarat preşedintele CC.

Zegrean a adăugat că nu vrea să spună în ce spital este internat ca să nu meargă jurnaliştii "peste el". "Nu vreau să spun unde sunt internat că vin peste mine (jurnaliştii - n.r.). Deja unii se bucură", a mai spus Zegrean.

Medicii Spitalului Elias analizează posibilitatea unei intervenţii chirurgicale în cazul lui Zegrean, au anuntat, pe de alta parte, surse medicale, citate de Mediafax. O operaţie de fractură de col femural imobilizează pacientul mult timp la pat, ulterior fiind nevoie de o perioadă de recuperare.

Astfel, ceilalţi opt judecători ai Curţii Constituţională, în absenţa lui Zegrean, vor trebui să soluţioneze dosarele, uneori putându-se ajunge la voturi de patru la patru, ceea ce va bloca finalizarea cazurilor. Deciziile CC se iau cu majoritate de voturi.