"Speram ca tarile noastre isi vor spori contactele pentru realizarea tuturor intelegerilor convenite. Rusia si China trebuie sa-si intensifice mai strans colaborarea bilaterala, sa intareasca sustinerea politica reciproca, sprijinul acordat celuilalt stat pentru apararea suveranitatii", a afirmat liderul de la Beijing.

Vorbind in ajunul deschiderii summitului G-20, gazduit de China, Xi Jinping a adaugat ca tara sa "sustine ferm dorinta Rusiei de a merge pe calea dezvoltarii in conformitate cu realitatile tarii". "Pentru noi, bunastrarea si dezvoltarea Rusiei inseamna o sansa pentru propria noastra dezvoltare", a adaugat presedintele Chinei.

Pe de alta parte, Xi Jinping a apreciat ca G-20 trebuie sa schimbe astfel incat sa devina un mecanism cu adevarat eficient, care sa corespunda noilor realitati si care sa gaseasca drumul spre viitor.

In discursul de inaugurare a intrevederii la nivel inalt de la Hangzhou, unde sunt prezenti, printre altii, presedintii Statelor Unite si al Uniunii Europene, Barack Obama si Donald Tusk, premierii Marii Britanii si al Germaniei, Theresa May si Angela Merkel, seful statului gazda a insistat asupra faptului ca G-20 trebuie sa se adapteze si sa tina cont de realitatile economiei globale. "Trebuie sa devenim o echipa care stie sa actioneze, nu un club de dezbateri", a subliniat Xi Jinping.