Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a reanalizat, în şedinţa de marţi, solicitarea societăţii Realitatea Media SA de prelungire a licenţei audiovizuale analogice terestre din Bucureşti a televiziunii Realitatea TV.

Consiliul a analizat şi în şedinţa din 22 august solicitarea Realitatea Media SA, hotărând atunci să amâne discuţia pentru o şedinţă viitoare. De asemenea, membrii CNA au solicitat reprezentanţilor Realitatea Media să prezinte dovada achitării a două amenzi pe care Consiliul le-a aplicat în 2012 televiziunii Realitatea TV. Totodată, Realitatea Media, care este în insolvenţă, figura cu datorii la stat şi trebuia să facă CNA dovada aprobării de reeşalonare a datoriilor sale.

Potrivit reprezentanţilor CNA, pe licenţa analogică terestră a Realitatea TV este retransmis integral programul ridicat la satelit de Realitatea TV. De altfel, CNA a prelungit, pe 28 octombrie 2010, cu nouă ani, licenţa de satelit a Realitatea TV.
În situaţia analizată marţi de CNA este vorba despre licenţa audiovizuală analogică pe care Realitatea TV emite în Bucureşti.

Conform reprezenţilor CNA, Realitatea Media a făcut dovada achitării celor două amenzi şi a depus planul de reorganizare al societăţii, însă nu a fost depusă hotărârea instanţei prin care a fost aprobat planul de reorganizare.

"Hotărârea de aprobare a planului de reorganizare nu a fost încă redactată", a spus Mura Frânculescu, directorul executiv al Realitatea Media, în şedinţa de marţi a Consiliului.

Afirmaţia acesteia a fost respinsă însă de Laura Georgescu, preşedintele CNA, care i-a spus Murei Frânculescu că Realitatea Media SA are termen până marţi, la ora 16.30, să depună toate documentele solicitate de Consiliu.

"Din 19 august nu aveţi licenţă şi continuaţi să emiteţi. Din 19 august nu mai deţineţi licenţă audiovizuală sau de emisie (...) Licenţa a încetat pe 19 august, dar am avut, ca în cazul tuturor radiodifuzorilor, deplina deschidere să-i aşteptăm (pe cei de la Realitatea Media, n.r.). Îi aştept şi azi, până la 16.30, când voi face eu propunerea", a spus Laura Georgescu.

Ea nu a spus ce propunere intenţionează să facă în cazul în care Realitatea Media nu va depune documentele solicitate de CNA, până marţi, la ora 16.30.

Societatea Realitatea Media, care deţine televiziunea de ştiri Realitatea TV, se află în insolvenţă din septembrie 2011.