Si Xianmin este 'suspectat de grave încălcări ale disciplinei', a indicat într-un scurt comunicat difuzat miercuri seara Comisia de inspecţie disciplinară, organ de control al Partidului Comunist Chinez (PCC).Această formulă este utilizată de regulă pentru a desemna fapte de corupţie. Si era şi secretar adjunct al PCC.

Southern Airlines, una dintre cele mai mari trei companii aeriene chineze şi prima ca importanţă a flotei sale aeriene, a înregistrat o scădere netă a beneficiilor cu 48% în al treilea trimestru al anului.

Serviciul de presă al companiei a confirmat anchetarea lui Si Xianmin, asigurând că activitatea acesteia continuă să se desfăşoare 'normal'.

Campania împotriva corupţiei lansată în urmă cu doi ani de preşedintele Xi Jinping pentru a însănătoşi rândurile PCC s-a extins la marile întreprinderi de stat. În special, puternicul sector petrolier a constituit obiectul a numeroase anchete.

Printre ultimii conducători economici căzuţi în dizgraţie figurează şi Zhu Fushou, director general al companiei constructoare de automobile Dongfeng, relateaza agerpres.