"Recunosc că m-a îngrijorat când am văzut ştirea, pentru că noi oricum eram preocupaţi de piaţa cimentului. Sunt doar trei jucători, iar cotele de piaţă sunt mari. Este o piaţă pe care o monitorizăm regulat. După ce că erau trei, acum ne trezim cu doi, evident că nu ne oferă niciun confort. Cazul va fi gestionat de Comisia Europeană", a declarat seful Concurentei.

Potrivit lui Chiriţoiu, companiile ar putea fi nevoite să renunţe la active în România.

"N-am primit nimic oficial până acum, dar am înţeles din presă că aceste companii se aşteaptă ca procesul de aprobare a fuziunii să dureze un an şi sunt dispuse să vândă un număr de fabrici din Europa. Deci este foarte posibil ca intenţia lor de disponibilizare de active, de fabrici, să se refere şi la România", a adăugat el.

Holcim şi Lafarge şi-au anunţat luni intenţia de a uni cele două companii printr-o fuziune între egali, aprobată în unanimitate de Consiliile de Administraţie şi susţinută în totalitate de acţionarii principali ai celor două grupuri.

Conform unui comunicat al celor două companii, vânzările cumulate pro formă ale Lafarge şi Holcim se ridică la circa 32 miliarde euro, iar EBITDA la circa 6,5 miliarde euro. În urma acestei fuziuni, cele două companii se aşteaptă la economii anuale de 1,4 miliarde de euro.