Tohtahunov a fost dat de Interpol in urmarire internationala, el fiind unul dintre "capii mafiei ruse" si "un specialist in coruptie in domeniul sportului". Intalnirea unde a fost facuta respectiva fotografie a avut loc in restaurantul China Club din Moscova, in ianuarie 2005.

"Sunt mii de fotografii unde apar cu tot felul de oameni, ceea ce nu inseamna ca trebuie sa-i cunosc pe toti. De acest domn nu-mi amintesc", a comentat Blatter imaginea prezentata de publicatia germana. 

In prezent, scrie Bild am Sonntag, din initiativa FIFA a fost deschisa o ancheta privind modul in care a fost atribuit dreptul de organizare a campionatelor mondiale de fotbal din 2018 si 2022, Rusiei si, respectiv, Qatarului. Zileel trecute, judecatorul Michael Garcia a depus dosarul la un tribunal din Munchen.

Daca dovezile prezentate vor fi suficient de convingatoare, dreptul de gazduire a competitiilor mentionate mai sus va fi incredintat altor tari. Dupa toate probabilitatile, instanta se va pronunta la mijlocul lunii iulie.

"Blatter si conducerea FIFA corespund tuturor criteriilor unei grupari a crimei organizate. Amploarea coruptiei si a inselatoriei iti taie, pur si simplu, respiratie", sustine jurnalistul scotian Andrew Jennings, care a dezvaluit afacerile dubioase din FIFA.

Anterior, Bild am Sonntag a relatat despre intalnirea lui Taivancik cu reprezentantii guvernului rus, unde s-ar fi discutat perspectivele candidaturii orasului Soci pentru Jocurile Olimpice de iarna. "In organizarea unor intreceri sportive de prestigiu, precum Olimpiada sau camapionatul mondial de fotbal, guvernul, serviciile secrete si crima organizata lucreaza impreuna. Este o parte a politicii externe a Rusiei", afirma Bild.