1. Donald Trump - 4,5 miliarde de dolari (Forbes, 2016)

Miliardarul american sustine ca, de fapt, averea lui este mult mai mare, de aproape 10 miliarde de dolari. Nu exista insa cifre oficiale care sa confirme spuselor omului de afaceri. Trump a facut bani din constructii. Si-a inceput cariera in compania tatatului sau, Fred Trump, care detinea o astfel de firma de constructii.

2. Lyndon Johnson - 98 milioane dolari (24/7 Wall St.)

Al 36-lea presedinte al SUA, democratul Lyndon Johnson a introdus asigurarea medicala de stat, ceea ce i-a asigurat popularitatea pe durata primului mandat si realegerea pentru inca patru ani la Casa Alba. Dar razboiul din Vietnam si agravarea conflictelor rasiale i-au distrus ratingul. Dupa retragere, Johnson si-a scris memoriile si, din cand in cand, a sustinut lectii la Universitatea din Texas. Impreuna cu sotia, a detinut un post de radio-tv in Ostin, precum si pachete de actiuni in mai multe firme din domeniul cresterii de animale.

3. Bill Clinton - 70 milioane dolari (24/7 Wall St.)

Al 42-lea presedinte al SUA. Democrat. Cea mai mare parte a averii a dobandit-o dupa ce a plecat de la Casa Alba. Numai cartea cartea "My Life", aparuta in 2005, i-a adus 17 milioane de dolari. A castigat sume importante tinand lectii si discursuri. Spre exemplu, in 2014, a primit 500.000 de dolari de la filiala londoneza a Bank of America. O contributie deloc de neglijat-o a avut-o si sotia fostului presedinte, Hillary Cliton. In 2014, ea a incasat 14 milioane de dolari pentru lucrarea autobiografica "Hard Choices". Pe de alta parte, conform declaratiei sale de avere, intr-o singura luna a aceluiasi an, a castigat 1,9 milioane de dolari pentru sase lectii.

4. George W. Bush - 35 milioane dolari (24/7 Wall St)

Al 43-lea presedinte al SUA. Republican. George W. Bush a castigat cea mai mare parte a averii sale inainte de a deveni presedinte: tatal lui a cumparat o companie petroliera. In 1998, viitorul presedinte a vandut pentru 15 milioane de dolari echipa de basball Texas Rangers. Dupa retragere, el a incasat 7 milioane de dolari din aparitia memoriile publicate in 2010. In 2014, a fost publicata biografia tatatului sau, scrisa de George W. Bush: "41: Portrait of my Father"). In plus, el si sotia lui detin mai multor imobile, a caror valoare este estimata la cateva milioane de dolari. 

5. George Bush - 23 milioane dolari (24/7 Wall St)

Al 41-lea presedinte. Republican. Inainte de a ajunge la Casa Alba, Bush a infiintat o companie petroliera si a fost cofondatorul altei intreprinderi - Zapata Corporation. Cand, in 1964, a fost numit presedinte al consiliului director, era deja milionar.