Intr-un interviu acordat campionului olimpic la gimnastica, Aleksei Nemov, redactor sef al revistei „Bolshoi sport”, Kabaeva a mentionat de la bun inceput ca nu intentioneaza, totusi, sa intre in prea multe detalii. „Din experienta am invatat sa nu las pe nimeni in viata mea personala. Cine vrea sa discute despre diferitele mele activitati profesionale, cu mare placere. Dar nu despre viata personala”, a mentionat Kabaeva.

Totusi, ea a comentat un moment extrem de speculat in presa scrisa si pe internet. „Un singur lucru vreau sa spun: nu am copii. Este purul adevar”, a subliniat fosta gimnasta. Gura lumii a facut din Kabaeva mama a doi copii.

Pentru prima data, despre presupusa legatura dintre Putin si Kabaeva s-a vorbit in aprilie 2008, cand cotidianul Moskovski korrespondent anunta, intr-un amplu articol, ca Putin s-a despartit de sotia lui Liudmila pentru a se casatori cu fosta gimnasta. Tot atunci, a facut furori pe internet o fotografie, unde Putin, numai zambet, ii oferea gimnastei un urias buchet de flori in cadrul unei intalniri cu marile vedete ale sportului rusesc.

La acea data, Putin s-a vazut nevoit sa dezminta public acele zvonuri. „Nu mi-au placut niciodata oamenii care isi vara nasul gripat in vietile persoanel ale altora, dand frau liber fanteziilor lor erotice”, a declarat Putin, afirmand ca acele speculatii nu „ascund nici macar un dram de adevar”.

Un an mai tarziu, subiectul a reaparut in presa de pretutindeni, dupa ce pe internet au aparut informatii despre nasterea primului copil al cuplului Putin – Kabaeva. Fosta gimnasta a negat ferm si oficial aceste informatii, dar cateva luni mai tarziu, New York Post scria ca fosta gimnasta a botezat fiul lui Putin in cinstea presedintelui de atunci al Rusiei, Dmitri Medvedev.