Potrivit acestuia, aurul s-a tranzacţionat în scădere pentru a treia săptămână. A fost tras în jos de argint şi de platină, care au reacţionat negativ la cererea din China. În plus, şedinţa FOMC din 3 mai a dat cale liberă unei creşteri a dobânzii pe 14 iunie, ipoteză susţinută de raportul pieţei muncii din SUA din aprilie, în timp ce cererea pentru un loc sigur a scăzut înaintea rundei finale decisive a alegerilor prezidenţiale din Franţa.

Schimbările în deţinerile de aur în produsele tranzacţionate la bursă nu au crescut în aceeaşi măsură precum creşterea recentă a poziţiilor long futures, iar în timpul lichidării recente au existat puţine semne ale unei lichidări long. Acest lucru ne face să credem că scăderea în acest moment nu este nimic altceva decât o altă corecţie în urma unei perioade de intensă cumpărare speculativă.

Scăderea argintului faţă de aur a ajuns la un maxim pe ultimele 11 luni, raportul aur-argint atingând 75 (uncii de argint pentru a cumpăra o uncie de aur). Similar, cererea pentru platină a fost afectată de scăderea continuă a vânzărilor vehiculelor, iar faţă de aur a atins a doua cea mai mare reducere la 340 de dolari pentru a se întoarce apoi la 318 de dolari.

La rândul său, cuprul a înregistrat cea mai mare pierdere în două zile, din 2015 şi până în prezent. 'Majoritatea mărfurilor principale au reuşit să se stabilizeze, după o săptămână de vânzare intensă. Au avut loc pierderi considerabile în principalele sectoare ale energiei, alături de metalele industriale şi cele preţioase. Indicele Bloomberg Commodity a scăzut aproape de minimul pe şase luni, ţiţeiul renunţând la toate câştigurile adunate de la acordul din noiembrie pentru reducerea producţiei. Cuprul a avut parte de cea mai mare pierdere în două zile din 2015 până acum, iar aurul a scăzut din cauza vânzărilor de argint şi platină', susţine reprezentantul Saxo Bank, relateaza agerpres.

Ţiţeiul s-a întors la nivelurile reduse de dinainte de noiembrie, după o lichidare de două zile care a adus WTI la 43,76 de dolari/baril în timpul orelor asiatice de vineri. Fondurile care deţin pariuri long elevate au început să reducă poziţiile long în ultimele două săptămâni. Producţia americană de petrol a crescut cu 840 000 barili/zi de la minimul din octombrie şi deocamdată nu dă semne de încetinire. Săptămâna trecută a atins 9,3 milioane barili/zi, cel mai ridicat nivel din august 2015.