In India, cititorii in stele sunt convinsi ca al treilea, in ordinea succesiunii, mostenitor al tronului Regatului Unit al Marii Britanii va juca un rol mult mai activ in politica fata de predecesorii lui din ultimii 200 de ani. „Nu mai departe de anul 2044, printul isi va incepe cariera politica si va participa la alegeri”, afirma, in acest sens, Radj Kumar Sharma. „Vad numeroase schimbari in Marea Britanie in acea perioada”, a adaugat el.

In opinia astrologului, la serviciile caruia apeleaza politicieni si vedete din intreaga lume, „mostenitorul tronului va deveni un adevarat reformator si initiator de reforme si care, pentru prima data in ultimii sute de ani, va schimba radical scena politica a Regatului Unit”. Larra Shah, din Mumbay, este de aceeasi parere: „Il vad pe print ajungand fie prim ministru, fie presedintele Angliei”, a declarat ea ziaristilor. „Va participa la alegeri prezidentiale si, posibil, le va castiga”, a subliniat astrologul.

Cei  doi prezicatori indieni sunt de parere ca fiul lui Kate si William nu se va multumi cu rolul reprezentativ al monarhiei britanice si va fi atras de politica reala. Ei explica aceasta pasiune prin faptul ca printul se afla sub influenta planetei Marte, care raspunde de putere si de capacitatea de a conduce.

Dar ce educatie va primi micul print? William si Kate au declarat deja ca vor sa se ocupe singuri de fiul lor, care, de ce nu, ii va insoti inclusiv in calatoriile oficiale. Nici nu se pune problema ca primul lor nascut sa beneficieze de prezenta unei armate de bone. Tanara ducesa si-ar dori ca fiul ei sa se dezvolte intr-un mediu cat mai firesc, alaturi de parinti. Asa cum, la randul ei, Kate Middleton s-a bucurat de o copilarie fericita alaturi de cei dragi: mama, tatal, fratele si sora ei, in vechea lor casa de la Berkshire. William a avut, la randul sau, ocazia sa guste din viata de familie a cuplului Middleton, fiind deseori oaspetele lor.

Un lucru este totusi, cert. Viitorul mostenitor nu va scapa de destinul sau, atata timp cat conservatorismul care invaluie monarhia britanica va ramane extrem de puternica. La un moment dat, tanarul va trebui sa faca fata responsabilitatilor sale si sa urmeze cursurile clasice ale mostenitorilor: scoli renumite, universitati prestigioase,  pregatire militara alaturi de elitele regatului.

Pana atunci insa, micul print trebuie sa primeasca un nume si sa fie botezat. Probabil in septembrie. Alt eveniment care va atrage atentia generala nu numai a britanicilor, dar si a lumii intregi. De ce aceasta nastere a fost mai deosebita? Pentru ca este primul copil prin ale carui vene curge sange albastru amestecat cu sange „middle class” care intra in Palatul Buckingham.