Anul acesta, beneficiarii vor avea la dispoziție un plafon de garanții de 1,2 miliarde de lei la care se adaugă suma rămasă nealocată și/sau neutilizată din plafonul pentru anul 2013 în valoare de circa 740 de milioane de lei, din care aproximativ 495 de milioane pentru achiziția locuințelor construite de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), potrivit Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

În plus, pe lângă cele 16 bănci care au acordat credite în anul 2013 în cadrul programului, în 2014 se vor putea înscrie în program noi finanțatori, cu condiția ca aceștia să-și desfășoare activitatea de creditare a persoanelor fizice pe baza reglementărilor validate de Banca Națională a României.

Finanțările se acordă doar în monedă națională.  În anul 2013, s-au acordat aproximativ 25.500 de garanții, înregistrându-se un ritm mediu al solicitărilor de garantare de circa 100 de dosare pe zi, iar valoarea medie a unei finanțării a fost de aproximativ 37.000 de euro, potrivit FNGCIMM. 'Beneficiarii programului au preferat achiziționarea locuințelor de 2 camere în procent de peste 51%', precizează Fondul.

Rata creditelor neperformante acordate în cadrul programului este de 0,1%, conform informațiilor publicate pe site-ul FNGCIMM, precizeaza Agerpres in pagina electronica.