În cadrul reuniunii au fost discutate modificările necesare pentru actualizarea programului politic al Executivului, au anunțat surse guvernamentale.

La începutul ședinței premierul Victor Ponta a anunțat că programul politic trebuie updatat pentru ca Guvernul să își poată angaja răspunderea în fața Parlamentului săptămâna viitoare.

'Vreau să ne uităm pe ce trebuie updatat în programul Guvernului, nu doar chestiuni de terminologie, căci lucruri pe care le-am îndeplinit deja și în baza art 114 din Constituția României să ne adresăm Parlamentului pentru ca în termenele prevăzute de Regulamentul Parlamentului să putem îndeplini procedura de angajare a răspunderii Guvernului asupra unui program. E vorba despre programul activităților noastre zilnice în perioada următoare, 98-99% este programul pe care deja Parlamentul l-a aprobat însă după doi ani și evident după niște schimbări de compoziție politică în Guvern, e bine să fim la zi și să individualizăm ceea ce a mai apărut important pentru perioada următoare', le-a spus Victor Ponta membrilor Cabinetului.