Echipat cu un ecran de 4.7-inch AMOLED  RGB (fără PenTile), cu o rezoluție de 1280x720 pixeli (318 ppi) si cu cip Motorola X8 Mobile Computing System ( care constă dintr-un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro cu 1,7 GHz, quad-core grafică Adreno 320 și două nuclee suplimentare), noul smartphone Google-Motorola va fi disponibil initial doar pe teritoriul SUA la un pret incepand cu 200 de dolari (cu contract).

Aparatul are 2 GB RAM și memorie de 16/32 GB, la care se adauga slotul microSD. Telefonul dispune de doua camere: una de 2 megapixeli pentru video și cea principala, de 10-megapixeli, avand suport Clear Pixel. Camera înregistrează in format RAW, iar apoi smartphone-ul transformă imaginea într-un RGB standard. Este de remarcat că aparatul este capabil sa traga în rezoluția 4K, dar din anumite motive Motorola a limitat calitatea la Full HD.
Smartphone-ul mai dispune de 3G/4G, Wi-Fi a / b / g / n / ac, Bluetooth 4.0, NFC și GPS / GLONASS. 

Datorită unui procesor dedicat, telefonul în mod constant isi "ascultă" proprietarului, iar după ce utilizatorul rosteste cuvintele «OK, Google acum» acesta executa comanda. Mai poate, de exemplu, rula muzică sau sa deschida un browser direct din modul sleep. Evenimentele ratate sunt semnalizate gratie unei iluminari speciale pe ecran (fiecare eveniment are asigurata o culoare separata). În cazul în care proprietarul apuca aparatul cu mână, telefonul (ca și S4 Galaxy) afișează automat ora curentă și notificarile.

Ce mai are? Quick Capture Camera - un mic "truc" care permite pornirea camerei foto prins simpla scuturare a device-ului. Pozele se fac prin simpa atingere a ecranul in orice punct al acestuia.

Dimensiunea apaartului este de 65,3 x 129,3 x 5,6-10,4 mm (grosimea variază datorită capacului curbat), iar greutatea - 130 de grame.

Capacitatea bateriei este de 2200 mAh. În plus față de cele două culori de bază: alb și negru, utilizatorul poate alege din alte 18 culori pentru capacul din spate, doua pentru panoul frontal și alte 7 "de textura" (cum ar fi lemnul). Cumpărătorul poate grava, de asemenea, pe partea din spate a aparatului orice doreste.

Costul aparatului cu contract (in SUA) este de 200 dolari pentru versiunea cu 16 GB si 250 dolari pentru un smartphone cu 32 GB. Prețul este egal cu cel cerut in prezent de operatori pentru un iPhone 5 cu contract. Primele aparate vor fi comercializate pe teritoriul SUA incepand cu luna septembrie a.c.