Parcul Gezi situat langa Piata Taksim a fost salvat. Autoritatile municipale au renuntat sa mai construiasca in locul singurului petec de verdeata din centrul capitalei economice a Turciei un centru comercial, a anuntat postul de televiziune NTV, citand publicatia Today’s Zaman. Vestea a fost data de primarul orasului, Kadyr Topbash, care, dupa o intrevedere cu reprezentantii protestarilor, a declarat ca nu vor exista cu siguranta nici Mall, nici hotel, nici blocuri de locuinte.

Totusi, nu se va renunta la tot : in vechile cazarme, in plina reconstructie acum va fi amenajat fie un muzeu, fie un centru de expozitii. O idee sustinuta, dupa cum a precizat primarul, de premierul Recep Yayyip Erdogan, criticat de manifestantii din Piata Taksim si din intreaga tara.

Comentand situatia, Erdogan a tot insistat ca actiunile de protest sunt de neeacceptat si ca guvernul nu intentioneaza sa duca la indeplinire cererile demonstrantilor. Vorbind duminica la o adunare organizata in sudul tarii, Erdogan i-a indemnat pe sustinatorii sai « sa le dea o lectie » opozantilor la viitoarele alegeri locale, prevazute pentru primavara anului viitor. In context, Erdogan a asigurat ca in Turcia nu vor fi alegeri anticipate.