„Asta e soluţia – liniile de cale ferată trebuie să fie duse în subteran, şi cu această ocazie sigur că se va realiza şi o conexiune tip metrou între câteva puncte cheie ale oraşului nostru: Gara de Nord, zona mall, Gara de Est, aeroportul, toate pot ajunge să fie legate şi se va putea face repede şi la preţuri convenabile aşa ceva. Sunt acele utilaje cârtiţă care străpung munţii, merg pe sub mări, pe unde vrei”, a spus Robu, citat de Timisonline.

Robu a declarat, de asemenea, ca, la Barcelona, unde a prezentat acest proiect, a fost incurajat sa il duca la bun sfarsit. Iar la Karsruhe a vazut ca autoritatile locale au demarat o ampla lucrare de mutare de liniilor de tramvai in subteran.

In acest context, primarul Timisoarei a precizat ca in locul actualei linii de cale ferata va apare un teren disponibil. E adevarat, a continuat Robu, calea ferata ar putea fi mutata in afara orasului, dar in cativa ani ea va redeveni o problema, din cauza extinderii orasului.

Primarul a adaugat, totodata, ca proiectul sau se va regasi in portofoliul municipiului Timisoara pentru perioada 2014-2020. Mai trebuie identificata sursa de finantare.