Apa Nova spune că noul tarif este necesar pentru a susţine investiţiile care vor fi realizate pentru modernizarea reţelelor. Astfel, de la 1 martie tariful apei de la robinet va ajunge la 5,41 de lei pentru un metru cub, iar cel pentru serviciul de canalizare va fi de 1,20 de lei pe metru cub.Tariful va creşte faţă de valoarea actuală cu 75 de bani pe metrul cub, incluzând aici şi TVA-ul.

Este o scumpire pe care mulţi bucureşteni o vor simţi aspru în buzunare. Reprezentanţii Apa Nova spun însă că au deja un acord cu Primăria Capitalei prin care vor aloca o sumă de bani familiilor care beneficiază de ajutor social, astfel încât acestea să fie scutite de la plata parţială sau integrală a facturii.

De asemenea, regia de apă susţine că scumpirea este justificată, iar banii vor fi investiţi în reţelele de apă din Capitală. Sumele ce vor fi investite în anul 2013 depăşesc 160 milioane de lei. Banii sunt destinaţi proiectelor care prevăd extinderea reţelelor de apă potabilă şi a canalizare acolo unde acestea nu există. Asta înseamnă că 90% dintre bucureşteni vor plăti scumpirile de tarif fără să beneficieze de nimic. Din sumele aferente vor fi reabilitate şi reţelele deja existente.

Totodată, 40 de milioane de euro se vor duce şi către un proiect care prevede curăţarea principalului colector de ape uzate al oraşului, situat sub râul Dâmboviţa, care va scădea riscul inundării Capitalei.