Aceasta a fost prima livrare de petrol a Iranului către OMV după anul 2012, când au fost introduse sancţiuni internaţionale împotriva regimului de la Teheran. Majoritatea sancţiunilor internaţionale impuse Teheranului a fost ridicată în luna ianuarie a acestui an, la şase luni după încheierea, în luna iulie 2015, a unui acord istoric care reglementează activităţile nucleare ale Iranului.

Un purtător de cuvânt al OMV a precizat că petrolul livrat vineri include ţiţei greu şi uşor, adăugând că grupul austriac poartă discuţii cu Iranul în legătură cu noi livrări, însă deocamdată nu a fost semnat un contract.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Ministerul Energiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,3572% alţi acţionari. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Upstream (Explorare şi Producţie), Downstream Oil (Rafinare şi Marketing), Downstream Gas (Gaze şi Energie), scrie agerpres.