Citand o sursa militara, agentia de presa Press Association (PA) scrie ca respectiva afirmatie a fost facuta de parintii vitregi ai unui fost soldat si s-a bazat pe informatiile oferite de acesta din urma. PA si telelviziunea britanica Sky News au precizat ca noile elemente au fost furnizate celor de la Scotland Yard de Politia militara regala.

Sky News mentioneaza ca afirmatia face referiri la jurnalul intim al printesei si la Special Air Service, o unitate de elita a armatei britanice. Intr-un comunicat, politia a indicat, fara a intra in prea multe detalii, ca examineaza informatiile primite recent referitoare la moartea printesei Diana si a prietenului ei, Dodi Al-Fayed si ca va verifica “pertinenta si credibilitatea lor”.

“Nu este vorba de redeschiderea anchetei”, a tinut sa sublinieze politia, adaugand ca analiza acestor noi informatii nu fac parte din Operation Paget, numele dat investigatiilor angajate de politie pe marginea teoriilor de complot care s-au multiplicat dupa accidentul de masina in care printesa si-a pierdut viata. Ancheta a stabilit ca toate teoriile au fost nefondate. Scotland Yard a refuzat sa ofere alte amanunte.