Intr-un comunicat, poliţia a precizat că a fost efectuata "o anchetă pentru a verifica pertinenţa şi credibilitatea" informaţiilor primite în august 2013 privind moartea Dianei şi a lui Dodi Al-Fayed. "Aceasta ancheta s-a finalizat", o declaratie oficiala urmand sa fie facuta marti, se mentioneaza in text.

In august, mai multe publicaţii britanice au scris ca, potrivit uneia dintre aceste informaţii, SAS (Special Air Services), trupe de elită ale armatei britanice, erau "responsabile de moartea prinţesei Diana".

Comunicatul politiei respinge insa aceasta ipoteza, subliniind ca "deşi au fost făcute declaraţii privind implicarea SAS în aceste decese, nu există nicio dovadă credibilă care sa susţina ideea că aceste afirmaţii sunt întemeiate".

"În consecinţă, Serviciul Poliţiei Metropolitane (MPS) este convins că nu există niciun motiv care poate fi probat, pentru a iniţia o anchetă". Comisarul adjunct Mark Rowley a oferit un rezumat al raportului tuturor părţilor vizate de acest subiect.

Diana, fosta soţie a prinţului Charles, moştenitorul tronului britanic, şi iubitul ei Dodi Al-Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, ca şi şoferul lor Henri Paul, au murit într-un accident de automobil care a avut loc pe 31 august 1997, în tuneul de sub podul Alma din Paris.

Anchetele iniţiate de poliţia din Franţa şi cea din Marea Britanie au stabilit că accidentul rutier s-a produs din vina şoferului, Henri Paul, care era în stare de ebrietate şi conducea cu o viteză prea mare, încercând să scape de paparazzi, pe străzile Parisului.

"Operaţiunea Paget", o anchetă a poliţiei care a durat doi ani, s-a axat pe mai multe teorii privind existenţa unui complot. Desfăşurată de John Stevens, fost şef al MPS, ancheta a invalidat în 2006 toate aceste teorii.