Porosenko s-a suparat pe oligarhul Igor Kolomoiski pentru atitudinea lui obraznica fata de jurnalisti. La sfarsitul saptamanii trecute, miliardul a incercat sa-l readuca pe protejatul sau, Aleksandr Lazorko, in fotoliul de presedinte al Ukrtransnafta.

Mai intai, garda de corp a lui Lazorko a blocat accesul in sediul intreprinderii a noului sef al companiei, Iuri Miroshnik, care s-a prezentat al munca insoit de luptatori ai trupelor Alfa. Ulterior, a aparut si Kolomoiski, impreuna cu oameni inarmati. I-a luat la rost pe ziaristii aflati la locuil incidentului, le-a vorbit urat, afirmand ca societatea lui a fost "acaparata de diversanti rusi".

Spre sfarsitul zilei de vineri, Kolomoiski a anuntat ca a ajuns la o intelegere cu presedintele Porosenko si cu premierul Arsenie Iatseniuk in legatura cu acest conflict. Oligarhul a precizat, totodata, ca intreprinderea va fi supusa unei verificari, dar ca noul sef nu va fi cooptat in aceasta operatiune.

O lunga perioada, activele lui Kolomoiski au fost "intangibile", desi au existat numeroase pretentii. Vicepresedintele Naftogaz, Andrei Pacichnik, a afirmat ca, dupa numirea lui Lazorko, volumul oficial al productiei s-a redus de la 3,5 milioane la 2 milioane pe an. Neoficial, Kolomoiski este acuzat ca incaseaza bani frumosi din prelucrarea titeiului, destinat nevoilor garzii nationale.