În urma acestui proces, International Projekt Consult GmbH (IPC) a rămas acționar minoritar la ProCredit Bank România. Această preluare de acțiuni face parte dintr-o strategie de consolidare globală prin care ProCredit Holding, compania-mamă germană a grupului ProCredit, a preluat pachetele minoritare de acțiuni în toate băncile ProCredit, consolidând astfel baza de capital a grupului și optimizându-i fluxurile operaționale. Începând cu anul 2012, grupul ProCredit este supravegheat la nivel consolidat de Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară din Germania (BaFin), arată un comunicat al ProCredit, citat deAgerpres.

'Scopul acestei acțiuni este acela de a consolida grupul de bănci ProCredit din întreaga lume având un management solid și determinat și baza stabilă de capital a ProCredit Holding'. Această consolidare globală a început acum mai bine de cinci ani, iar rezultatele noastre financiare foarte bune ne arată reușita acestui demers', precizează Helen Alexander, membru în consiliul de administrație al ProCredit Holding.

La jumătatea anului 2013, grupul bancar ProCredit avea un portofoliu de credite în derulare de 4,3 miliarde de euro compus din aproximativ 514.000 credite. Dintre acestea, 92% sunt mai mici de 30.000 euro și au fost acordate întreprinderilor mici. Totodată, grupul are un portofoliu de depozite de peste 3,7 miliarde euro, în aproximativ 3,2 milioane de conturi.

"Prin aceasta achiziție de acțiuni, ProCredit Holding a confirmat încrederea în stabilitatea băncii și și-a reafirmat angajamentul pe termen lung pe care și l-a asumat față de întreprinzătorii locali, respectiv acela de a le susține dezvoltarea și de a avea o contribuție semnificativă la creșterea economiei românești. Ne propunem să continuăm în această direcție de dezvoltare a instituției din România, pentru a deservi profesionist toate categoriile noastre de clienți—întreprinderi foarte mici, mici și mijlocii, companii cu activitate în agricultură și persoane fizice. Această abordare este susținută la nivelul întregului grup internațional care are sediul în Germania, prin acționarul nostru, de acum majoritar, ProCredit Holding', arată Ilinca Rosetti, director general al ProCredit Bank România.

ProCredit Bank România administrează active în valoare de 240 milioane euro și un portofoliu de depozite atrase de la clienți de 192 milioane euro.  Grupul ProCredit este compus din 22 de instituții financiare—o bancă în Germania, 11 instituții în Europa de Est, șapte în America Latină și trei în Africa. La mijlocul anului 2013, baza de capital propriu a grupului ProCredit era de 513 milioane euro, iar activele totalizau 5,8 miliarde euro.