Solicitarea de suspendare din funcţie a procurorului Angela Nicolae a fost prezentată Secţiei pentru procurori a CSM de către Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie.

Procurorul Angela Nicolae, fiul acesteia, Daniel Nicolae, şi alte 25 de persoane au fost reţinuţi în dosarul de evaziune cu prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, în care este cercetat şi senatorul PSD Niculae Bădălău.

Oficiali din Direcţia Naţională Anticorupţie au declarat  că în dosarul de evaziune fiscală au fost reţinute 27 de persoane, iar în cazul altor cinci persoane s-a luat măsura interdicţiei de a părăsi ţara. De asemenea, alte două persoane urmau să fie audiate.

Cele 27 de persoane reţinute vor fi duse marţi la instanţa supremă, care urmează să decidă dacă acestea vor fi arestate preventiv pentru 29 de zile. Angela Nicolae este cercetată pentru două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată, iar fiul ei, pentru complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2013, Daniel Nicolae, cu acordul, susţinerea şi implicarea mamei sale, a cerut, în mai multe rânduri, şi a primit diferite sume de bani de la doi dintre învinuiţii din dosarul de evaziune, lăsându-i să creadă că, prin calitatea de procuror şef de birou la Parchetul instanţei supreme, Angela Nicolae va putea influenţa obţinerea unor soluţii favorabile în dosarele penale în care erau cercetaţi.

Procurorii DNA o acuză pe Angela Nicolae că, în perioada 2012-2013, a pretins şi primit de la învinuiţi, în mod repetat, la diferite intervale de timp, direct şi prin intermediul fiului său, sume de bani între 2.000 lei şi 5.000 lei, mentioneaza Mediafax.