Faţă de luna iulie a anului trecut producţia industrială a scăzut pe serie brută ca urmare a reducerilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria extractivă (-13,7%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,9%) şi industria prelucrătoare (-2,9%), scrie agerpres.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a rămas la acelaşi nivel cu cel din luna corespunzătoare după ce industria prelucrătoare a crescut cu 3,5%, în timp ce industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 13,8%, respectiv cu 5,9%.

Faţă de luna iunie a acestui an, producţia industrială a scăzut cu 1,4%, ca serie brută, ca efect al scăderii industriei prelucrătoare (-1,8%). Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au crescut cu 4,0%, respectiv cu 2,8%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială a crescut cu 0,7% faţă de luna precedentă, datorită creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+1%) şi industria extractivă (+0,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,5%.

Cumulat pe primele şapte luni ale acestui an, producţia industrială a crescut ca serie brută cu 0,6%, ca efect al creşterii industriei prelucrătoare (+1,4%). Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 18,9%, respectiv cu 1,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,1% comparativ cu perioada similară a anului trecut, din cauza scăderilor industriei extractive (-18,8%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,6%). Industria prelucrătoare a crescut cu 2,4%.