Philips intra intr-o era noua. Fondat in 1891, compania specializata in aparatura electrocasnica sau echipament medical, s-a aflat la originea unor mari inventii, precum caseta, CD sau MP3.

1. Radio auto. Philips a fot intotdeauna implicat in fabricara de aparate audio, primul astfel de "instrument" destinat autovehiculelor fiind realizat in 1955.

2. Televizoare. Philips a fost unul dintre cei mai mari producatori de televizoare, o piata pe care a abandonat-o insa, din cauza concurentei, in 2011. Totusi, intreprinderea a inventat primul televizor LCD format 21/9, in 2009.

3. Caseta. Dupa ani de cercetari, caseta a fost, fara indoiala, o mare inventie a Philips, conceputa in 1963. Ea a constituit o norma a inregistrarilor audio pana la aparitia discurilor compacte inregistrabile, in 1990.

4. VHS. Philips a fabricat casete video si videocasetofoane VHS in anii 1980, fara insa a fi „parintele lor”.

5. Minitel. Stramosul intenetului a fost dezvoltat si comercializat in anii 1980 si 1990. Philips a fost unul dintre marii fabricanti aci acestui terminal, compus din tastatura si ecran, fara capacitatea de prelucrare sau stocare a informatiilor.

6. Discul compact a fost inventia comunca a firmelor Philips si Sony Corporation, cu participarea Hitachi. Lansat in 1983, el s-a bucurat de un succes urias. Tot in colaborare cu Sony, Philips va lansa in 1995 alta inventie: DVD.

7. Parintele CD-ului, Philips va fabrica, in egala masura, aparatele HI-Fi.

8. MP3, acest aparat audio mobil s-a numarat tot printre investiile companiei Philips.