Dar jucatorii de pe bursa au salutat victoria lui Trump, cumparand actiuni stimulati fiind de speranta ca noul presedinte va reduce impozitele si va lansa un program economic mai puternic. De atunci, indicele Dow Jones a crescut cu aproape 10%.

Dar, in pofida uriaselor pierderi, Soros nu si-a schimbat parerea. Prezent la Forumul economic mondial, in plina desfasurare la Davos, in Elvetia, renumitul finantist a declarat ca Trump este un aventurier care ar dori sa devina dictator.

"Mai devreme sau mai tarziu, jucatorii se vor trezi si vor provoca un dezastru pe piete. Sau Trump va esua cu politica lui. Neincrederea a atins cote inimaginabile, iar neincrederea este dusmanul investitiilor", si-a detaliat Soros punctul de vedere. "Bursele inca se mai bucura de victoria lui Trump, dar la un moment dat realitatea va triumfa", a adaugat el.

In opinia omului de afaceri, in varsta de 86 de ani, Soros va provoca un razboi comercial cu China, care ar putea degenera intr-un razboi adevarat. In acelasi timp, Soros anunta vremuri grele inclusiv pentru Europa. Dupa Bruxit, Batranul continent este supus unui test de rezistenta, dar fortele de destabilizare s-au consolidat dupa alegerea lui Trump. Daca Europa se destrama, consecintele vor fi dramatice. Lumea se deplaseaza intr-o directie gresita", a concluzionat Soros.