Profetul crizei, Nouriel Roubini, are previziuni sumbre şi pentru anul 2013. Economistul spune că există riscul ca întreaga economie a lumii să fie lovită de o adevărată furtună economică, potrivit Antena 3.

Roubini se arată îngrijorat în primul rând de situaţia din Zona Euro, care a intrat din nou în recesiune. Totodată, nici economiile celorlalte mari puteri, precum Statele Unite, China şi Japonia, nu dau semne de revigorare, este de părere economistul.

Într-un interviu acordat unei televiziuni din Turcia, Roubini nu a exclus astfel varianta unui dezastru economic global, în 2013.

"Poate apărea o situaţie în care am putea avea <furtuna perfectă>. Se poate produce dacă avem <un vârf fiscal> în Statele Unite, care ar trage SUA în recesiune, dacă se va înrăutăţi criza din Zona Euro, iar Grecia va ieşi în mod necontrolat din această zonă, dacă încetinirea economică în China se va accelera sau dacă vom avea un război în Orientul Mijlociu, între Israel şi Iran, iar preţul barilului petrolului va depăşi 200 de dolari", susţine economistul Nouriel Roubini.