Rezultatul publicat, joi, de Societe Generale este superior aşteptărilor analiştilor care mizau, în medie, pe un profit net de 3,87 miliarde de euro. Consiliul de Administraţie a propus acordarea unui dividend de 2 euro pe acţiune, comparativ cu 1,20 euro pe acţiune anul trecut.

Rentabilitatea fondurilor proprii (ROE) a crescut până la 7,9% în 2015, de la 5,3% în 2014, dar, în pofida acestei performanţe, banca franceză a precizat că nu poate confirma obiectivul privind atingerea unei rentabilităţi a fondurilor proprii de 10% până la finele lui 2016, din cauza "creşterii cerinţelor în materie de capital" şi a "contextului economic şi financiar".

În ceea ce priveşte activitatea subsidiarei din România, BRD - Groupe Societe Generale, banca franceză precizează că veniturile realizate de aceasta au scăzut anul trecut cu 4,8%, până la 516 milioane de euro, din cauza presiunilor asupra marjelor. Cu toate acestea, graţie îmbunătăţirii costului riscurilor, BRD - Groupe Societe Generale a avut în 2015 o contribuţie pozitivă de 18 milioane de euro la profitul net al grupului după o pierdere de 32 milioane euro în 2014.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD - Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă, după totalul activelor, mentioneaza agerpres.