Şi guvernatorul Băncii Centrale a Greciei, Yannis, a dat recent asigurări că obiectivul instituţiei, de reducere cu 40% a creditelor neperformante deţinute de băncile elene până în 2019, este "realist" şi va ajuta la redresarea economiei în 2017 şi la stimularea creditării.

Cel mai mare acţionar al Piraeus este Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF), cu o participaţie de 26,2%. Capitalizarea de piaţă a băncii elene se situează la 1,25 miliarde de euro.

"Înregistrăm rezultate pozitive ca urmare a gestionării active a creditelor neperformante. În ritm anual, nivelul împrumuturilor cuu scadenţa depăşită a scăzut cu 8%, sau cu 2,2 miliarde de euro", a afirmat directorul general George Poulopoulos.

Rata creditelor neperformante (NPL) a scăzut la 38,8% din portofoliul total de credite la sfârşitul lunii septembrie, de la 39,2% la sfârşitul lunii iunie.

Veniturile nete din dobânzi au urcat cu 1% în trimestrul trei din 2016, la 488 de milioane de euro, în timp ce marja netă de dobândă s-a îmbunătăţit, de la 2,89% în trimestrul doi din 2016, la 2,92% în perioada iulie-septembrie 2016

În Grecia, cota de piaţă a Piraeus a ajuns recent la 30%. Banca are 19.000 de angajaţi şi subsidiare în statele din Balcani.

Cele patru mari bănci greceşti - National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank - sunt prezente şi pe piaţa din România.