Mira Telecom va demara un proiect cu finanțare europeană, în domeniul telecomunicațiilor, a cărui valoare totală este de 11,2 milioane de euro, din care 8 milioane finanțare europeană.

Participarea la acest proiect vine ca urmare a parteneriatului încheiat cu “Aerial Base Stations with Opportunistic Links for Unexpected & Temporary Events” (ABSOLUTE).

ABSOLUTE este un proiect care reunește 16 parteneri din 7 țări (Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Australia, Slovenia și România), iar Mira Telecom este singurul partener din România.

Componența din proiect pe care o va realiza beneficiază de finanțare europeană în valoare de 244.500 Euro. Printre parteneri se numără companii industriale, universități, companii mici și mijlocii, instituții de reglementare, operatori de rețea și satelit și utilizatori finali.

Proiectul ABSOLUTE a fost lansat ca urmare a studiilor care au arătat că imediat dupa producerea unui dezastru natural, a unei calamități sau a unui eveniment neașteptat, infrastructura de telecomunicații joacă un rol cheie în operațiunile de salvare a victimelor.

În majoritatea cazurilor, infrastructura terestră moștenită este serios compromisă și nu poate garanta servicii de încredere pentru cetățeni și pentru echipele de salvare.

De asemenea este bine cunoscut faptul că actualele rețele de securitate publică nu pot furniza suficientă capacitate pentru aplicațiile cu banda largă.

Principalul obiectiv urmărit prin proiectul ABSOLUTE este crearea și validarea unei rețele mobile rapid accesibilă, capabilă să furnizeze servicii de bandă largă, pe baza unui design flexibil, rezistent și sigur.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 36 de luni, începând cu data de 1 octombrie 2012 și este finanțat prin programul FP7 (Seventh Framework Programme for Research and Technological Development).

Mira Telecom este o companie cu capital integral românesc, fondată și condusă de Stelian Ilie, președinte al grupului, care și-a început activitatea cu distribuția echipamentelor de radiocomunicații.