Într-un articol publicat în cotidianul The Sun, Theresa May susţine că piaţa energiei nu funcţionează în mod adecvat iar Guvernul trebuie să intervină. Premierul britanic promite că dacă va fi reales va cere Autorităţii de reglementare a pieţei de energie din Marea Britanie (Ofgem) să plafoneze costurile maxime pentru cei care utilizează tarifele variabile, pachetul utilizat de două treimi dintre consumatorii din Marea Britanie. Theresa May susţine că, astfel, familiile din Marea Britanie vor putea face economii de 100 de lire sterline pe an.

"Va proteja aproximativ 17 milioane de familii care utilizează tarifele variabile de riscul de a fi exploatate de creşteri bruşte şi nejustificate ale facturilor", a sublinait May. Conform unui recent sondaj realizat de institutul ICM, Partidul Conservator are un avans de 22 de puncte înaintea laburistilor, principala formatiune. Astfel, conservatorii sunt creditati cu 49% dintre voturile britanicilor, cu 2% mai mult faţă de chestionarul de săptămâna trecută, laburiştii urmand sa stranga 27% din sufragii.

Industria energetică a avertizat însă că o plafonare a preţurilor va reduce competiţia şi de asemenea va obliga companiile să crească costurile celor mai reduse tarife. Presa insulara a constatat ca promisiunea lui May a mai fost facuta de laburisti înaintea alegerilor din 2015. În apărarea lor, conservatorii menţionează o investigaţie a autorităţii pentru concurenţă din Marea Britanie potrivit căreia cele şase mari companii furnizoare de energie din Marea Britanie au majorat facturile cu până la 1,4 miliarde de lire sterline pe an.