Directorul efemer al Inspectoratului de Stat in Constructii, Adrian Grajdan Balaban, a incercat sa ocupe postul de director in cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei dar dosarul sau nu a fost acceptat din lipsa de experienta in comunicare.


Adrian Grajdan Balaban a devenit celebru atunci cand a semnat un document, din postura pe care o ocupa la ISC, prin care institutia pe care o conducea anunta instanta care il judeca pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul Trofeul Calitatii ca nu se constituie parte vatamata intrucat nu a suferit niciun prejudiciu. Semnatura pe respectivul document a fost pusa la doar patru zile de cand a fost numit de Victor Ponta in fruntea ICS. Motivarea gestului a fost halucinanta la acea vreme si anume ca "am facut acest lucru si pentru ca se implinesc 150 de ani de cand Alexandru Ioan Cuza a infiintat aceasta structura", si anume ICS. 

Grajdan Balaban a fost demis imediat de premierul Ponta pentru ca nu i-a comunicat intentia. Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani cu executare pentru deturnare de fonduri. Ulterior DNA a inceput urmarirea lui Grajdan Balaban pentru favorizarea infractorului. 

Ramas fara vreo functie, Grajdan Balaban si-a incercat norocul la ANRE in functia de director in cadrul Directiei de comunicare, cooperare si relatia cu Parlamentul. Dosarul a fost respins pe motiv ca Grajdan Balaban nu are experienta in domeniul comunicarii si nu detine studii in in domeniul medierii.