Directorul efemer al Inspectoratului de Stat in Constructii, Adrian Grajdan Balaban, candideaza pentru functia de director de comunicare in cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei dupa ce i-a fost admisa contestatia in urma respingerii dosarului sau. Adrian Grajdan Balaban
 a devenit celebru atunci cand a semnat un document, din postura pe care o ocupa la ISC, prin care institutia pe care o conducea anunta instanta care il judeca pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul Trofeul Calitatii ca nu se constituie parte vatamata intrucat nu a suferit niciun prejudiciu. Semnatura pe respectivul document a fost pusa la doar patru zile de cand a fost numit de Victor Ponta in fruntea ICS. Motivarea gestului a fost halucinanta la acea vreme si anume ca "am facut acest lucru si pentru ca se implinesc 150 de ani de cand Alexandru Ioan Cuza a infiintat aceasta structura", si anume ICS. 

Grajdan Balaban a fost demis imediat de premierul Ponta pentru ca nu i-a comunicat intentia. Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani cu executare pentru deturnare de fonduri. Ulterior DNA a inceput urmarirea lui Grajdan Balaban pentru favorizarea infractorului. 

Ramas fara vreo functie, Grajdan Balaban isi incearca norocul la ANRE  in functia de director in cadrul Directiei de comunicare, cooperare si relatia cu Parlamentul. El va avea un singur contracandidat. Dosarul a fost respins initial pe motiv ca Grajdan Balaban nu are experienta in domeniul comunicarii si nu detine studii in in domeniul medierii.