Marja profitului operaţional ar urma să urce la 6% până în 2021, faţă de ţinta anterioară de 2% în strategia prezentată în 2012 de al doilea producător auto european. Anul trecut, marja de profit s-a situat la 5%.

De asemenea, Peugeot vrea să-şi extindă producţia în sudul Asiei şi caută un partener în India pentru fabricarea vehiculelor.

Veniturile companiei franceze ar urma să urce cu 10% până în 2018 şi cu încă 5% până în 2021. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, PSA va lansa în fiecare an un model nou pentru fiecare dintre cele trei branduri ale sale, Peugeot, Citroen şi DS. De asemenea, vor fi dezvoltate şapte modele hibride şi patru vehicule electrice.

Statul francez deţine o participaţie de 14% în Peugeot şi are două locuri în Consiliul de Administraţie, în urma pachetului de asistenţă financiară de trei miliarde de euro, care a salvat acum trei ani compania de la faliment. De asemenea, grupul chinez Dongfeng deţine 14% din producătorul auto francez.

În 2015, PSA Peugeot Citroen a înregistrat un profit înainte de taxe de 899 milioane de euro, după pierderi de 706 milioane de euro în 2014, pe fondul reducerii de costuri şi îmbunătăţirii pieţei auto europene, scrie agerpres.