Rezultatul operational curent al intreprinderii trece, astfel, pe rosu, cu o pierdere de 1,09 miliarde de euro. Cifra de afaceri s-a diminuat, la randul ei, cu 5,2%, la 55,4 miliarde de euro. Cu toate acestea, PSA spera sa-si regaseasca echilibrul fiscal in 2014.

Producatorul de echipamente auto, Faurecia, unde PSA Peugeot detine 57,4% „nu este de vanzare”, a anuntat, in acest context, directorul financiar al constructorului francez, Jean-Baptiste de Chatillon in cadrul unei conferinte telefonice.

Intrebat in legatura cu o posibila „despartire” de compania mama, presedintele director general al Faurecia, Yann Delabriere, s-a declarat „pregatit pentru orice eventualitate”.

Pe acest fundal, cele patru sindicate ale PSA au anuntat, dupa o a 10-a runda de negocieri, ca au convenit si sunt dispuse sa aprobe un proiect de acord privind masurile pe care intreprinderea trebuie sa le ia pentru cei 2.800 de salariati ai uzinei de la Aulnay si cei 1400 de angajati de la Rennes, ale caror posturi vor fi suprimate.

Presa franceza aminteste ca in iulie anul trecut conducerea companiei franceze a anuntat ca vor fi suprimate 8000 de locuri de munca, in cadrul unui plan de restructurare menit sa reduca din cheltuieli.