'O foarte frumoasă scrisoare de la Vladimir Putin; ideile sale sunt foarte corecte', a comentat Trump într-un mesaj atasat la epistola liderului de la Kremlin.

Preşedintele rus îi propune viitorului său omolog american să ia împreună 'măsuri pentru restabilirea cadrului cooperării bilaterale în diferite domenii', iar colaborarea ruso-americană pe scena internaţională să fie adusă la 'un nou nivel calitativ'.

'Provocările globale şi regionale cu care s-au confruntat ţările noastre în ultimii ani arată că relaţiile dintre SUA şi Rusia rămân un factor important pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii în lume', mai semnalează liderul de la Kremlin în scrisoarea prin care îşi reafirmă speranţa că preluarea de către Trump a preşedinţiei SUA, pe 20 ianuarie, ar putea deschide un nou capitol în relaţiile dintre Washington şi Moscova.

La conferinţa sa de presă anuală desfăşurată vineri, preşedintele Putin a spus că este dispus să efectueze o vizită oficială în SUA dacă va primi o invitaţie din partea lui Trump. Acesta din urmă a lăudat calităţile de lider ale lui Putin şi a declarat de mai multe ori că va acţiona pentru o ameliorare a relaţiilor SUA cu Rusia, care s-au degradat în ultima perioadă sub Administraţia preşedintelui Barack Obama, scrie agerpres.