Creditul oferit Ucrainei si acordul privind reducerea pretului la gaze vor ramane in vigoare, indiferent de cine va ajunge la putere in tara vecina, a declarat presedintele Putin. „Ideea este ca atat creditul despre care am vorbit, cat si scaderea treptata a pretului la resurse energetice, in primul rand la gaze naturale, sunt legate de necesitatea si de dorinta de a sustine nu un anume guvern, ci poporul ucrainean”, a explicat liderul de la Kremlin la conferinta de presa care a marcat incheierea summitului Rusia-UE.

El a adaugat ca Moscova va dialoga cu noul guvern de la Kiev, indiferent de cine il va conduce. „Vom discuta cu partenerii nostri din Ucraina, indiferent de cine va ajunge la putere”, a asigurat seful statului rus. „Raspunzand la intrebarea dumneavoastra, daca vom revizui acordurile cu Ucraina, legate de credit si de energie, daca la putere va veni opozitia, nu, nu vom revizui”, a afirmat Putin.

Fara indoiala, a spus Putin, Moscova este nerabdatoare sa afle ce politica economica va promova viitorul guvern al Ucrainei, mai ales ca Rusia ajunsese cu vechiul cabinet al premierului Azarov, care a demisionat marti din functie, la o intelegere, si anume de angajare a unor reforme structurale in tara. „Guvernul Rusie a fost criticat ca arunca bani fara a impune demararea de catre ucraineni a unor reforme profunde. A existat o intelegere in acest sens cu guvernul Azarov”, a precizat Putin.