In reportajul difuzat de televiziunea Life News, telespectatorii au putut asculta discuţiile dintre Putin, aflat în batiscaf, şi una dintre realizatoarele proiectului, Anastasia Cernobrovina. Cu acest prilej, liderul rus a povestit cum examineaza 'atât epave de corăbii vechi, probabil bizantine, cât şi un mare număr de amfore şi alte obiecte'.

Conform "scenariului", Putin a subliniat că această scufundare 'constituie un foarte bun motiv pentru a se convinge încă o dată cât de adânci sunt rădăcinile noastre istorice, cât de adâncă este istoria relaţiilor Rusiei cu întreaga lume'.

Nu este prima dată când Vladimir Putin efectuează scufundări în adâncul mărilor. Astfel, în iulie 2013, postul de televiziune rus Pervîi Kanal a difuzat imagini cu preşedintele rus care a urcat la bordul unui batiscaf şi s-a deplasat către fregata Oleg, care zace la o adâncime de 60 de metri în Golful Finlandei (Marea Baltică).

In august 2011, cand era premier, Putin a fost prezentat pe micul ecran în costum de scafandru şi având în mâini două amfore antice, pe care le-ar fi descoperit chiar el, în timpul scufundărilor sale din golful Taman. S-a spus, atunci, ca respectivele amfore fusesera, de fapt, amplasate de serviciile speciale pentru a fi "descoperite" de Putin.

Tot liderul rus este protagonistul unor imagini spectaculoase în care învăţa, de la bordul unui motodeltaplan, un stol de cocori să zboare, sau mângâia tigri şi leoparzi şi tranchiliza urşi polari.