„Deocamdata, nu exista o asemenea necesitate, dar posibilitatea se mentine. Exercitiile pe care le-am organizat recent nu au avut nici o legatura cu evenimentele din Ucraina. Folosirea militarilor este in caz extrem. Avem apelul lansat direct de presedintele legitim al Ucrainei, Ianukovici privind acordarea de ajutor militar pentru protejarea cetatenilor Ucrainei”, a spus Putin, citat de RIA Novosti.

Ceea ce se intampla in Ucraina, a continuat liderul de la Kremlin, nu este altceva decat o manifestare a nationalistilor, neonazistilor, antisemitilor. „Trimiterea de trupe constituie o ultima solutie. Pentru noi, Ucraina este cel mai apropiat vecin, este o republica sora”, a precizat Putin.

Iar fortele armate ale Ucrainei sunt „tovarasi de arme, prieteni. Sunt convinsi ca militarii ucraineni si rusi se vor afla de aceeasi parte a baricadei. Cam la fel cum se intampla acum in Crimeea. Nu s-a tras nici un foc de arma, nu a avut loc nici o confruntare armata. Singurul lucru pe care l-am facut a fost sa intarim dispozitivul de protectie a ceea ce avem noi acolo”, a aratat seful statului rus.

Nu intentionam sa ne amestecam, dar consideram ca toti cetatenii Ucrainei trebuie sa beneficieze de aceleasi drepturi pentru participarea la viata tarii si pentru determinarea viitorului ei”, a adugat presedintele Rusiei.