„Le-am spus, de ce faceti asta? Care este rostul”, a continuat liderul de la Kremlin. „Nu va priveste. Popoarele au dreptul sa decida cum sa-si asigure securitatea”, ne-au raspuns reprezentantii Aliantei, a mentionat Putin.

„Hotarea noastra privind Crimeea a fost determinata de considerente de securitate. Pentru noi, are o importanta geopolitica. Vor impinge Ucraina in NATO si ne vor spune ca nu ne priveste. Dar navele Aliantei vor ajunge la Sevastopol, orasul nostru erou. Si Rusia va fi alungata din aceasta parte a Marii Negre”, a explicat Putin.

„Nu trebuie sa ne temem, dar trebuie sa tinem cont de aceste circumstante si sa reactionam in mod corespunzator”, a adaugat seful statului la o conferinta de presa online. In opinia lui, NATO amplaseaza „la periferie, nu siteme de aparare, ci pontetial ofensiv”.

„Este o incurajare a cursei inarmarilor. Am propus sa rezolvam impreuna chestiunile legate de comanda rachetelor. Dar nu, nu vor. Dar ne-am inarmat cu rabdare si vom continua negocierile”, a adaugat Vladimir Putin.

Pe de alta parte, Putin a asigurat ca Rusia nu si-a propus sa creeze o uniune politico-militara cu China, pentru că "sistemul de blocuri (politico-militare) este unul perimat".