"Astazi, in secolul al 21-lea, pentru consolidarea potentialului lor militar marile puteri ale lumii folosesc asctiv pentru crearea celor  mai performante tehnologii de aparare, ultimele descoperiri stiintifice", a spus Putin, precizand ca principalele precupari vizeaza realizarea unor arme de foarte mare precizie.

"Arme care pot distruge dintr-o lovitura elemente esentiale de infrastructura sau unitati industriale ale inamicului", a adaugat liderul de la Kremln. "La asta lucram si noi", a subliniat el.

Putin a tinut sa mentioneze ca, procedand ca atare, Rusia indeplineste obligatiunile internationale asumate, spre deoseibire de alte state. "Din pacate, iar noi stim foarte bine acest lucru, unele tari incalca, pur si simplu, intelegerile anterioare, in domeniul apararii aeriane, spre exemplu", a lansat Putin.

"In acest context, vreau sa precizez odata in plus: Rusia va continua sa faca tot ce este necoesar penru a asigura echilibrul strategic de forte. Tentativele de a-l schimba, de a rupe acest echilibru este, in opinia noastra, extrem de periculos", a mentionat presedintele rus.