„In ceea ce priveste actiunea FEMEN, mi-a placut”, a spus Putin, raspunzand o intrebarea unuia dintre ziaristii prezenti la conferinta de presa comuna cu Angela Merkel. In context, el si-a exprimat spreranta ca respectiva actiune va ajuta la „promovarea” Targului de la Hanovra. Totusi, s-a grabit sa adauge liderul de la Kremlin, „este de preferat ca problemele politice sa fie dezbatute intr-o tinuta decenta, adica imbracat”.

Totul s-a produs in momentul in care Putin si Merkel vizitau standul constructorului auto german Volkswagen. Cateva tinere, amestecate printre numerosii ziaristi, au profitat de un moment de neatentie al agentilor de securitate si, dezbracate pana la brau, s-au napustit catre cei doi lideri strigand lozinci injurioase in limba engleza. Fara a le acorda prea multa atentie, Putin si Merkel si-au vazut de treaba.

Nu este pentru prima data cand Putin se confrunta cu protestele organizate de organizatia FEMEN cu prilejul vizitelor sale peste hotare. Ultima data, o astfel de actiune a fost organizata in decembrie anul trecut, la Bruxelles, in timpul summitului UE-Rusia.