Potrivit presei americane, în plângerea depusă vineri, Jones cere 110 milioane de dolari moștenitorilor lui Michael Jackson drept compensație pentru 'pierderile suferite'. În textul plângerii se mai precizează că moștenitorii acestui patrimoniu au modificat o parte a muzicii pe care Jones a produs-o pentru Jackson, evitând în acest fel să-i plătească drepturi de autor.

Jones îi mai acuză pe administratorii patrimoniului lui Jackson și casa de discuri Sony că au denunțat un acord care îi acorda drepturi pentru reeditarea unor înregistrări originale ale lui Jackson. Quincy Jones a produs unele dintre marile succese ale lui Michael Jackson, printre care se numără 'Off the wall', 'Bad' și 'Thriller'.

 Quincy Jones susţine că i se cuvin drepturi de autor pentru munca sa la cântecele postume ale lui Michael Jackson, susţinând că el nu a fost recunoscut ca producător pentru că melodiile au fost remixate pe nedrept, astfel încât acesta să nu mai aibă dreptul la profitul final.

"Quincy a fost frustrat în legătură cu aceste chestiuni de câţiva ani buni, a înţeles că nu ajunge nicăieri şi a simţit nevoia să acţioneze pe căi legale", a declarat Henry Gradstein, avocatul producătorului american.

Pe de altă parte, avocatul administratorilor bunurilor lui Michael Jackson susţine că "domnul Jones a fost compensat cum se cuvine pentru cei aproximativ 35 de ani cât a colaborat cu Michael". Filmul "Michael Jackson: Asta-i tot" a fost produs de AEG Live, compania care se ocupa şi de turneul de revenire a artistului, în 2009.

Cele două spectacole ale companiei Cirque du Soleil, intitulate "The Immortal Tour" şi "One" sunt ilustrate cu muzică din întreaga carieră a lui Michael Jackson, obţinând până acum un profit estimat la 300 de milioane de dolari.

Conform avocatului lui Quincy Jones, ilustraţia muzicală pentru film şi cele două spectacole conţine muzică reeditată, dar contractul lui Jones cu Michael Jackson prevedea că producătorul are dreptul de a remixa înregistrările cântăreţului, astfel încât Sony şi MJJ au încălcat acest contract.