Astfel, toți cei care au deținut un tichet valoric în sesiunea din 2013 a Programului 'Rabla' puteau să depună acest document la producătorul/dealerul auto acceptat în program, până la data de 20 decembrie a.c.

Totodată, nota de înscriere pentru achiziționarea unui autovehicul nou de la un producător sau dealer validat este valabilă până la data de 23 decembrie 2013. Potrivit datelor oficiale, în primele zece luni ale anului, au fost achiziționate peste 11.000 de autoturisme noi prin Programul "Rabla 2013', dintr-un total de 46.667 mașini noi înmatriculate.

Vechimea medie a mașinilor casate prin programul guvernamental de înnoire a parcului auto este de 22,5 ani.Administrația Fondului pentru Mediu /AFM/ a alocat, în acest an, în primă fază, 135 de milioane de lei pentru 20.000 de tichete "Rabla". Ulterior, din noiembrie, numărul voucherelor a fost suplimentat cu 3.000 de exemplare.

Programul Rabla are ca scop înlocuirea mașinilor mai vechi de 10 ani, ediția din acest an debutând cu întârziere, bugetul AFM fiind aprobat la sfârșitul lunii aprilie, mentioneaza Agerpres in pagina electronica.

Pentru ediția din acest an a programului s-a utilizat un singur tichet valoric pentru achiziționarea unui autovehicul nou, iar valoarea acestuia a fost de 6.500 de lei. Cumularea eco-tichetului cu tichetul ''Rabla'' a fost posibilă în cazul achiziționării unui autovehicul electric.

Parcul auto național din România ajunsese, la finele anului 2012, la 5,71 milioane de unități, în creștere cu 26,8%, comparativ cu 2007, din acest total peste jumătate fiind reprezentate de mașinile mai vechi de 10 ani, potrivit datelor Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV/.