Se presupune ca rachetele vor fi lansate in Arctica, de la bordul a doua submarine din clasa Borei. Jurnalistii germani sunt de parere ca actiunea Moscovei este raspuns la recenta testare de catre Statele Unite a rachetelor cu raza medie de actiune de tip Minuteman. In plus, Kremlinul pare ingrijorat de declaratia liderului nord-coreean, care a amenintat cu utilizarea armei atomice.

In context, Bild mentioneaza ca, recent, coditianul rus Izvestia, anunta submarinele strategice Iuri Dolgoruki si Vladimir Manomah vor pleca in Arctica in cadrul unor exercitii de verificare a nivelului de lupta al "fortelor nucleare de intimidare". Momentul cultimant al preconizatelor manevre ar urma sa fie un testarea comcomitenta a mai multor rachete.

Publicatia germana subliniaza ca nu este pentru prima data cand Rusia face o astfel de demonstratie de forta. In 1991, nava Novomoskovsk a lansat in numai un minut si jumatate intreg arsenalul sau de rachete balistice RSM-54 Skif, care au doborat tintele fixate pe poligonul Kura din Kamciatka. Iar anul trecut submarinul Vladimir Manomah a tras doua rachete, dar rezultatele tirurilor s-au dovedit nesatisfacatoare.