El a arătat că Ministerul de Interne are la dispoziţie 10 elicoptere care pot fi solicitate pentru cazuri extreme care necesită îngrijire medicală de urgenţă. 
    
"Poliţia, astăzi, a avut în stradă, în toată această zonă, 3.800 de poliţişti pentru a preveni orice fel de risc privind conducătorii auto care încearcă să treacă. Au încercat şi astăzi nişte tirişti să treacă. Au fost opriţi la timp şi, din această perspectivă, rog prefecţii sau le dau dispoziţie să nu mai forţeze nota pe considerente personale, subiective sau de interes de judeţ, să forţeze poliţia să dea drumul la autocamioane, la TIR-uri, atunci când poliţia apreciază că e riscant acest lucru. Foarte serios acest avertisment", a spus Stroe. 
    
Ministrul de Interne a mai spus că, în cursul zilei de vineri, poliţia a aplicat 106 sancţiuni, dintre care 19 pentru lipsa anvelopelor de iarnă.
    
"Iată că oamenii sunt inconştienţi dacă în acea zonă ei pornesc fără anvelope corespunzătoare. De aceea, cer poliţiei intransigenţă maximă, oricine ar suna, oriunde, că se întâmplă şi treaba asta", a spus Stroe.
    
Vineri dimineaţa, ministrul remarca faptul că pentru lipsa anvelopelor de iarnă era aplicată o singură sancţiune.
    
Ca urmare a efectelor ninsorii şi viscolului 11 localităţi din patru judeţe nu beneficiază de energie electrică din cauza avriilor de reţea.

De asemenea, în judeţele Vrancea, Vaslui, Bacău şi Buzău sunt închise parţial 14 drumuri naţionale, iar în toată zona Moldovei aproximativ 40 de drumuri judeţene au restricţii  de criculaţie. De asemenea, prima vama Albiţa nu se permite trecere autovehiculelor cu o greutate mai mare de 3,5 tone.
    
Având în vedere situaţia prezentată de autorităţile locale, coordonatorul comandamentului de iarnă, vicepremierul Liviu Dragnea, a cerut CNADNR să facă baterii de mai multe utilaje de deszăpezire şi să continue descongestionarea drumurilor chiar şi în condiţii de viscol.
    
La finalul videoconferinţei vicepremierul Liviu Dragnea a avertizat prefecţii judeţelor din sudul ţării să ia toate măsurile necesare pentru a preîntâmpina efectele viscolului şi ninsorii care se vor abate asuppra acestei zone începând cu ora 4.00.
    
"Nu luaţi în glumă pentru că viscolul este foarte puternic, cantităţile de zăpadă vor fi foarte mari", a spus Dragnea.