În perioada iulie-septembrie 2015, Raiffeisen Bank International a înregistrat un profit net de 90 de milioane de euro, în condiţiile în care analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la pierderi nete de 43,7 milioane de euro. În primele nouă luni, RBI a înregistrat un profit consolidat de 378 milioane de euro, în creştere cu 68% faţă de rezultatul de 152 milioane de euro înregistrat în perioada similară a anului trecut.

'Evoluţia afacerilor în primele nouă luni a fost mai bună decât ne aşteptam. Costurile măsurilor de restructurare pentru acest an vor fi mai mici decât ne aşteptam iniţial. În concluzie, am decis să ne revizuim estimările şi ne aşteptăm la un modest profit consolidat pe ansamblul anului 2015', a declarat directorul general de la Raiffeisen Bank International, Karl Sevelda.

Potrivit rezultatelor comunicate de RBI, în România grupul bancar austriac a înregistrat în trimestrul al treilea un profit după taxe de 34 milioane de euro, în creştere cu 25,9% faţă de trimestrul al doilea, şi un profit după taxe de 86 milioane de euro în primele nouă luni.

Raiffeisen Bank International a fondat filiala din România în anul 1998. Raiffeisen Bank România este o bancă universală de top, care oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare clienţilor persoane fizice, IMM-uri sau corporaţii cu o bază de aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 7.700 de companii, relateaza agerpres.