Creditele acordate de Raiffeisen Bank companiilor medii au cunoscut o dinamică accentuată, în primele nouă luni ale anului 2016, soldul curent fiind cu 10% mai mare faţă aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al băncii.

Soldul mediu al creditelor pe client este aproximativ egal cu echivalentul a 5 milioane de lei, în timp ce peste 25% dintre clienţi au contractat credite cu o valoare peste medie, între 5 şi 30 milioane de lei. Cea mai accentuată dinamica au avut-o creditele pentru investiţii, care au urcat cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Unul dintre factorii care a contribuit la aceasta evoluţie a fost colaborarea cu Fondului European pentru Investiţii, care prin programul JEREMIE**, încheiat la sfârşitul lui septembrie 2016, a permis băncii să ofere clienţilor credite pentru dezvoltarea afacerilor în condiţii avantajoase de preţ şi cu garanţii mult mai mici faţă de finanţările clasice. Astfel, peste 90 de companiile medii din România au beneficiat de credite de peste 215 milioane lei, sumele fiind folosite în mare parte pentru investiţii în dezvoltarea capacitătilor de producţie.

Companii medii luate în calcul de Raiffeisen Bank sunt cele care înregistrează o cifră de afaceri consolidată la nivel de grup de peste 5 milioane de euro pe an, dar mai mică decât echivalentul a 50 milioane de euro, precizeaza agerpres.

Raiffeisen Bank deserveşte aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, 96.000 IMM-uri şi 8.000 de companii. Reţeaua Raiffeisen Bank numară 478 de unităţi, peste 1.100 de ATM-uri, aproximativ 14.000 de EPOS-uri şi 131 de MFM (automate multifuncţionale).