'Având în vedere clarificările legislative recente oferite de Curtea Constituţională a României cu privire la Legea Dării în Plată, am reluat oferta de soluţii de conversie, într-o variantă îmbunătăţită. Principiul nostru a rămas acelaşi: dorim să venim cu soluţii pentru clienţii care vor să ramburseze creditul, dar nu pot din motive obiective. De data aceasta oferta e valabilă o perioadă determinată şi oferim reducerea datoriei cu 25%, la data conversiei', a spus Mihai Răuţă, director executiv, Retail Risc, citat de agerpres.

Criteriile de acordare a acestei metode de conversieinclud creditele în CHF cu garanţie imobiliară, gradul de îndatorare a familiei (debitor/codebitor) depăşeşte 60%, depunerea cererii de conversie până în 30 aprilie 2017, să nu se înregistreze întârzieri mai mari de 90 de zile la data cererii,

Etapele metodei se referă la reducere imediată a soldului cu 25%, conversie în lei a împrumutului, la cursul BNR din ziua conversiei, timp de 5 ani dobândă fixă la lei de 4,5% pe an, reducere de dobândă pe restul perioadei contractuale la nivelul celei mai bune dobânzi în lei oferite de bancă, ROBOR la 3 luni + 3%.

Raiffeisen Bank are mai multe metode de restructurare a creditelor în CHF pe care le pune la dispoziţia clienţilor săi încă din 2009. Portofoliul de credite în CHF al băncii este aproximativ 210 de milioane de euro, numărul de credite fiind în prezent de aproximativ 5.600. Dintre acestea, peste 30% au fost restructurate până acum prin diferite metode, inclusiv conversii cu discount de principal.

Raiffeisen Bank deserveşte aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, 96.000 IMM-uri şi  8.000 de companii. Reţeaua Raiffeisen Bank numără peste 479 de unităţi, peste 1.100 de ATM-uri, aproximativ 14.000 de EPOS-uri şi 131 de MFM (automate multifuncţionale).