'Ne-am preocupat să găsim o soluţie de creditare imobiliară în aşa fel încât să protejăm şi clienţii şi banca de riscurile care pot apărea în contextul legislativ şi economic actual. Posibilitatea de a avea dobândă fixă timp de 7 ani protejează clientul în toată această perioadă de variaţiile dobânzii, ţinând cont că ROBOR e la un minim istoric acum. În acelaşi timp, ne-am preocupat să oferim clienţilor o alternativă viabilă la creditul Prima Casă', a spus Vladimir Kalinov, vicepreşedinte Aria Retail, Raiffeisen Bank.

Noul credit imobiliar este oferit în toate agenţiile Raiffeisen Bank, însă cu un avans diferenţiat, ţinând cont de indicatorii imobiliari şi economici ai zonei: dinamica pieţei imobiliare, concentrarea de proiecte imobiliare, potenţialul de creditare, nevoia de credite etc. Oraşele mari şi nu numai, cele care cumulează în cea mai mare măsură factorii menţionaţi mai sus, beneficiază de un avans de 20% pentru creditele acordate până la 30 de ani. Avansul maxim solicitat de bancă poate ajunge la 45%, iar perioada maximă pe care se poate acorda creditul este de 30 de ani. Suma acordată este între 5000 şi 300.000 de euro, echivalent în lei.

Raiffeisen Bank deserveşte aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, 96.000 IMM-uri şi  8.000 de companii. Reţeaua Raiffeisen Bank numără peste 480 de unităţi în toată ţara, peste 1.100 de ATM-uri, aproximativ 14.000 de EPOS-uri şi 120 de MFM (automate multifuncţionale), scrie agerpres.